ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд РФ відмовив кримчанину залишити українські автомобільні номери

Житель Севастополя просив суд визнати постанову уряду РФ недійсною

Суд РФ відмовив кримчанину залишити українські автомобільні номери
Фото: ipnews.in.ua

Верховний суд Росії визнав законною постанову уряду РФ, що наказує автомобілістам Криму і Севастополя до 1 квітня замінити українські реєстраційні документи та автомобільні номери на російські.

Про це повідомляє сайт Business FM.

Житель Севастополя, пенсіонер МВС В'ячеслав Муляр звернувся до суду з проханням визнати нечинною постанову уряду РФ від 31 жовтня 2015 року, згідно з якою всі реєстраційні документи на машини, а також номерні знаки, видані до 18 березня 2014 року Україною, необхідно замінити на російські.

Позивач зазначив, що під час реєстрації авто на території Росії на нього видаються нові номери російського зразка. Однак, в Україні машина не знімається з реєстраційного обліку і залишається в базі даних місцевої поліції. Таким чином, на думку Муляра, транспортний засіб виявляється зареєстрованим відразу у двох державах, що суперечить Міжнародній віденській конвенції про безпеку дорожнього руху.

Позивач також висловив побоювання, що після заміни номерів він не матиме можливості виїхати на територію материкової України, оскільки російські номери, видані в Криму, є незаконними. За словами Муляра, якщо він поїде до родичів в Україну у машині з новими російськими номерами, то її "можуть вилучити поліцейські". Він заявив, що йому відомо "як мінімум два такі випадки".

У свою чергу в російському МВС заявили, що відповідно до міжнародних правил автомобіль може знаходитися на території іншої держави без реєстрації не більше ніж шість місяців, тому автовласники, які не перереєстрували транспортні засоби, порушують закон.

Муляр має намір оскаржити рішення суду в апеляційному суді.

Нагадаємо, перереєстрація транспортних засобів в Криму почалася в липні 2014 року і триватиме до 1 квітня 2016 року. Автомобілі з українською реєстрацією не можуть перебувати на півострові більш як 90 днів. За перевищення цього терміну власників авто штрафуватимуть або навіть вилучатимуть транспортні засоби. Сума штрафу становить від 500 до 850 грн (1500-2500 рублів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram