ГоловнаСуспільствоЖиття

Розенко: ми призупинили виплати понад 150 тис. переселенців

Ідеться не про скасування виплат, а про їх призупинення

Розенко: ми призупинили виплати понад 150 тис. переселенців
Фото: www.dyvys.in

Міністерство соціальної політики призупинило виплати державної допомоги 150 тис. осіб, яких правоохоронці підозрюють у шахрайстві та підробці статусу переселенця.

Про це повідомив міністр соцполітики Павло Розенко в Facebook.

"Спільно з СБУ впродовж трьох останніх місяців ми активно працюємо над ліквідацією шахрайських схем, побудованих навколо виплат переселенцям. І я публічно про це оголосив ще тиждень тому", - написав міністр.

Розенко нагадав, що, згідно з чинним законодавством, соціальну допомогу переселенцям мають право отримувати тільки люди, які переїхали й офіційно проживають на території, контрольованій українською владою.

За його словами, на підставі даних СБУ Мінсоцполітики і надалі буде припиняти виплати громадянам, щодо яких є підстави сумніватися в місці їх проживання на підконтрольній Україні території.

"Мета цих заходів - чітко знати, що допомогу від держави отримують дійсно переселенці, а не шахраї чи бойовики так званих "ЛНР"/"ДНР", - зазначив Розенко.

Міністр соцполітики наголосив, що йдеться не про скасування виплат, а про їх призупинення. "Якщо надійде інформація від міграційної служби або сама людина звернеться до соцзахисту з тим, що СБУ помилилася - ми відразу відновимо всі виплати", - додав він.

"Ми боремося не з вимушеними переселенцями, а зі злочинцями і шахраями, які наживаються на бідах і горі простих людей, із хабарництвом чиновників, які штампують фальшиві довідки і створюють організовані злочинні угруповання для розкрадання мільярдних сум бюджетних коштів", - підсумував Розенко.

Нагадаємо, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних і Київської міської державних адміністрацій на 1 лютого 2016 року в Україні взято на облік 1 704 937 переселенців, або 1 346 276 сімей із Донбасу та Криму. Майже 714 тис. сімей звернулися по призначення допомоги, майже 670 тис. із них таку допомогу призначено.

З початку 2016 року одержувачам профінансовано 241 тис. гривень, зазначено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram