ГоловнаСуспільствоЖиття

​Луценко звинуватив заарештованого поліцейського у фальсифікації справи "автомайданівця" в січні 2014 року

Олійник тоді був слідчим Оболонського райуправління міліції

​Луценко звинуватив заарештованого поліцейського у фальсифікації справи "автомайданівця" в січні 2014 року
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко заявляє про фабрикацію справ проти активістів "Автомайдану" патрульним поліцейським Сергієм Олійником, якого підозрюють у вбивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля BMW в ніч на 7 лютого в Києві.

Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами Луценка, в січні 2014 року Олійник був слідчим Оболонського районного управління міліції.

"Виявляється, що патрульний поліції Олійник, який застрелив 17-річного пасажира злощасного BMW, був раніше саме тим слідчим Оболонського райвідділу міліції, який сфальсифікував кримінальне провадження, незаконно затримав і відправив у СІЗО активістів "Автомайдану", побитих "Беркутом" у Кріпосному провулку 23 січня 2014 року", - написав він.

За словами Луценка, Олійник допитував як мінімум одного затриманого "автомайданівця" - Дениса Сергієнка, сфабрикував проти нього справу за ч. 3 ст. 296 (хуліганство, опір представникам влади) Кримінального кодексу і вніс до суду клопотання про утримання Сергієнка під вартою протягом 2 місяців.

Це клопотання було задоволено.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, яке пересувалося на дуже високих швидкостях і неодноразово порушувало інші правила дорожнього руху, зокрема виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Окружної дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь по авто, щоб його зупинити. Незабаром BMW зупинилося, однак коли патрульні спробували наблизитися до машини, знову почало їхати. Реагуючи на це, Олійник вистрілив по автомобілю. Куля влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Патрульних на час розслідування відсторонили від роботи, а Олійника заарештували на два місяці, відхиливши клопотання багатьох нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Про арешт клопотала прокуратура, яка прийшла до висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram