ГоловнаСуспільствоЖиття

Суди винесли 18 вироків з приводу злочинів проти Майдану, - Порошенко

Підозру оголошено 282 особам

Суди винесли 18 вироків з приводу злочинів проти Майдану, - Порошенко
Петр Порошенко встретился с семьями героев Небесной сотни
Фото: president.gov.ua

На сьогодні винесено 18 вироків проти 26 осіб, звинувачених у злочинах проти активістів Майдану наприкінці листопада 2013 - на початку лютого 2014 року.

Про це заявив Петро Порошенко під час зустрічі з родичами героїв Небесної Сотні.

"За даними Генпрокуратури, було винесено 18 вироків проти 26 осіб. У 84 справах розслідування завершено, і вони розглядаються в судах, ще 11 справ передано до суду, і в лютому повинні початися судові розгляди", - заявив Порошенко.

Також триває досудове розслідування у 63 провадженнях. Ще 16 людей перебувають у СІЗО, з них шестеро співробітники "Беркуту" і п'ятеро "тітушок". Також у судах розглядають справи проти 13 "беркутівців" і 8 "тітушок".

"Перші із злочинців, які вбивали українських Героїв, нарешті ув'язнені. Зауважу: жоден з них не залишиться непокараним", - заявив Порошенко.

Загальна кількість підозрюваних - 282 людини.

"Усі ці цифри повинні бути великими, тут я з вами згоден. І я назвав їх з однією метою - показати, з одного боку, що неправду кажуть ті політики, які стверджують, що нібито нічого не розслідується. З іншого боку - ця історія все ще далека від завершення", - зауважив Президент.

"Ми всі з вами розуміємо, що Росія ніколи не видасть Януковича, Захарченка, Якименка та інших вбивць. Тому судити їх ми будемо заочно. Правда, для цього Верховна Рада повинна внести деякі зміни в законодавство. Так, заочні вироки не приведуть до ув'язнення, але дозволять конфіскувати майно цих злочинців, які вбивали людей і розкрадали країну. Але головне, що потрібно для успішного завершення справ щодо Майдану, - це остаточно прийняти зміни до Конституції в частині судової реформи, яка передбачає глибоке очищення судів", - додав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram