ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму запроваджено режим підвищеної готовності через дефіцит прісної води

У Криму запроваджено режим підвищеної готовності через дефіцит прісної води
Фото: http://ipress.ua

В анексованому Росією Криму введено режим підвищеної готовності для запобігання надзвичайній ситуації через дефіцит прісної води. Розпорядження про це опубліковано 20 лютого на офіційному сайті "уряду" республіки, повідомляє Крыминформ.

"Ввести в Республіці Крим режим підвищеної готовності органів управління і сил територіальної підсистеми запобігання та ліквідації НС у зв'язку із загрозою надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня реагування", - йдеться в документі за підписом "голови" Криму Сергія Аксьонова.

Для координації дій створюють міжвідомчий штаб. Його завдання - вирішити проблему "забезпечення питних і господарсько-побутових потреб населення міст Керч, Феодосія та Ленінського району".

У розпорядженні зазначають, що дефіцит пов'язаний з припиненням подачі води Україною з річки Дніпро Північно-Кримським каналом у наливні водосховища 2014 року.

Наприкінці січня повідомляли, що всі водосховища Криму наповнені на 100% - запасів вистачить на опалювальний і курортний сезони. За даними "Держкомводгоспу", обсяг закачаної води в наливні водосховища становить близько 1,2 млн кубометрів, що перевищує показники минулого року, водосховища природного стоку наповнено на 50-70%.

Нагадаємо, в анексованому Росією Криму почалася мобілізація в армію, при цьому більшість призовників - кримські татари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram