ГоловнаСуспільствоЖиття

Представники "РПС" заявили про підтримку організації Кармазіним і Мельничуком

На вічі, запланованому на 17:00 21 лютого, "Радикальні праві сили" збираються висунути ультиматум владі

Представники "РПС" заявили про підтримку організації Кармазіним і Мельничуком
Представитель пресс-штаба "РПС" Игорь Громов
Фото: Громадське.TV

Ігор Громов - представник прес-штабу "Радикальних правих сил", які 20 лютого зайняли актовий зал готелю "Козацький" у центрі Києва на Майдані Незалежності, - розповів Громадському про те, хто стоїть за цією організацією.

"Єдині люди, які причетні до влади і підтримують нас, - це колишній народний депутат Юрій Кармазін (як громадський діяч), а також Сергій Мельничук, народний депутат, керівник "Айдару", який пов'язаний зі штабом".

За словами Громова, у штаб "РПС" входять колишній політв'язень Дмитро Павличенко, Горанін ("Гора"), «Білий молот», а також один "Кий", друг "Сенсей", друг "Меч". "Ті, хто стежить за правим рухом в Україні, знають цих людей", - зазначив представник прес-штабу "РПС".

Щодо фінансування організації, то Ігор Громов заявив, що "РПС" збирає кошти "буквально по копійці", звертаючись не так за грошима, як за необхідними речами - дровами, бензином, генераторами, наметами, харчуванням".

"Ми, представники "Революційних правих сил", заявляємо, що за нами не стоїть жоден з олігархів, ні один з фінансових кланів чи відомих політиків, - додав Ігор Громов. - "РПС" - це колишні і теперішні бійці, які воювали на Майдані, в так званій зоні АТО, які входили в "Правий сектор", добровольчі батальйони. Вони зібралися 20 лютого 2016 року і звертаються з ультиматумом до влади. Ми діємо виключно мирно".

За словами представника "РПС", у неділю, 21 лютого, на 17:00 заплановано Всеукраїнське віче, на яке "вже їдуть люди з усіх регіонів: Закарпаття, Львова, Маріуполя, Житомира".

Водночас представник "РПС", який назвав кореспондентові "Громадського" позивний "Фауст", розповів основні вимоги, які висунуть на вічі.

Це відставка уряду, відставка президента Петра Порошенка, а також організація так званої "комісії для виявлення цивільних і фінансових злочинів" представників влади. "Це повинно бути безболісно і легітимно, в рамках чинного законодавства", - додав представник "РПС".

Він також зазначив, що однією з основних вимог повинно бути звільнення політв'язнів, до яких належать, за його словами, несправедливо засуджені бійці добровольчих батальйонів.

Також "РПС" вимагають визнати Мінські домовленості провальними, тобто такими, які були підписані під тиском Росії.

Як зазначають, організація "Україна - це я" орендувала конференц-залу готелю з 16:00 20 лютого. Після цього прийшли люди в камуфляжі і балаклавах, які назвалися "Революційними правими силами", і попросили адміністрацію готелю продовжити до завтра оренду залу в борг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram