ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані відбулася бійка через фальшиві шеврони

Бійці АТО змусили хлопця зняти шеврон батальйону, до якого він не належить

У Києві на Майдані Незалежності, де триває розбирання "барикад" так званого "третього майдану", сталася невелика бійка між мітингувальниками і бійцями антитерористичної операції.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент LB.ua.

Як виявилося, бійці АТО помітили на одному з активістів шеврон одного з добровольчих батальйонів, до якого він не належить. Хлопця попросили зняти шеврон, а після того як він відмовився - змусили його це зробити.

Відбулася невелика сутичка.

Фото: Олександр Рудоманов

Зараз комунальники продовжують прибирати сміття і "барикади", встановлені активістами "Революційних правих сил". Прибрано практично всю територію площі, однак біля стели Незалежності залишається один намет.

Крім бійки через шеврони, інших подій немає. Ситуація в центрі столиці спокійна.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, в суботу люди в камуфляжі, які назвалися "Революційними правими силами" (РПС), провели кілька акцій в центрі Києва. Увечері "революціонери" зайняли один із залів готелю "Козацький" на Майдані. Частина протестувальників залишилася ночувати на вулиці, для чого на площі встановили кілька наметів.

У неділю ввечері мітингувальники провели "віче" і почали вибирати "міністрів". Згодом директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони Валентин Федичев повідомив, що домовився з РПС про звільнення готелю. Після цього "Штаб РПС" переселився з Майдану в провулок Шевченка, де розташовано пункт прийому допомоги полку "Азов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram