ГоловнаСуспільствоЖиття

Сакварелідзе підтвердив інформацію про звільнення в ГПУ у справі "діамантових прокурорів"

Сакварелідзе підтвердив інформацію про звільнення в ГПУ у справі "діамантових прокурорів"
Фото: Макс Требухов

Заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе підтвердив інформацію про кадрові перестановки в ГПУ, пов'язані зі справою "діамантових прокурорів".

Про це він написав у Facebook.

"Замість активної роботи, спрямованої на очищення системи органів прокуратури, постійний тиск на всіх наших співробітників, які брали участь у більш-менш резонансних справах із затримання корумпованих прокурорів", - написав Сакварелідзе.

Все наши ребята-сотрудники Генеральной инспекции, которая была создана мною в мае прошлого года в составе Генпрокуратуры...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 23 лютого 2016 р.

Заступник генпрокурора висловив надію, що "керівництву ГПУ стане здорового глузду і найближчим часом всі вони будуть перепризначені на свої посади, як і було домовлено раніше".

"Також ми дуже чекаємо, коли в Генінспекцію передадуть підрозділ, який займається питаннями внутрішньої безпеки. Це дозволить налагодити його роботу, зробити її ефективною, припинити відверто замовне переслідування ідеалістів, які не бояться йти проти системи. Усе ще повноважний генеральний прокурор, або виконувач обов'язків, який діє за його дорученням, приймають, м'яко кажучи, парадоксальні рішення і порушують дану мені особисто обіцянку перепризначити всіх у недавно створений, оновлений департамент Генеральної інспекції", - зазначив Сакварелідзе.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що всі прокурори, які працювали під керівництвом Віталія Каська, який нещодавно подав рапорт на звільнення з лав ГПУ, звільнені. У ГПУ спростували цю інформацію, заявивши, що всі прокурори, які розслідували справу "діамантових прокурорів", залишаються на посадах.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі Головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника голови СУ ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери.

У Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вклади на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також знайшли 35 пакетів із діамантами - загалом 65 каменів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу в розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, якого підозрюють у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу 3,2 млн гривень.

25 січня слідчих і прокурорів у справі так званих "діамантових прокурорів" викликали в Генпрокуратуру для пояснень витоку даних досудового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram