ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київгаз" навчає київських школярів правильного користування газом

Працівники компанії планують побувати у всіх районах

"Київгаз" навчає київських школярів правильного користування газом
Фото: Макс Левин

Столичних дітей почали навчати правил безпечного користування газом. У Києві стартував місячник відкритих уроків від "Київгазу", пише РБК-Україна.

Так, представники ПАТ "Київгаз" відвідали київську середню школу №84. Співробітники компанії провели навчальний урок про правила безпеки користування побутовими газовими приладами. Школярам розповіли, як діяти, коли відчули запах газу, і за яким номером дзвонити.

Учні трьох молодших класів слухали газовиків, які навчали їх правил обережного поводження з газовими приладами. "Я дізналася, що не можна нічого вмикати без дорослих, коли сам залишаєшся вдома. Якщо відчуєш запах газу, то телефонуй 104", - каже учениця Влада Харковенко.

Після лекції була проведена вікторина, де кожен учень відповідав на питання і за правильну відповідь отримував подарунки. "Нам ставили питання, ми відповідали і отримали наклейки", - розповідає учень Євген Пескун.

Вчителі закладу відзначили, що завдяки заходам, які регулярно проводить ПАТ "Київгаз", діти дуже добре засвоюють основи безпечного користування газом, а головне - це отримання навичок за правилами поведінки під час аварійних ситуацій: як розпізнати витік газу і куди звертатися у разі виникнення аварійної ситуації.

"Останні роки компанія "Київгаз" провела колосальну роботу з модернізації газотранспортної системи мереж і обладнання. Згідно зі статистичними даними, у 18 разів зменшилася кількість аварійних випадків у місті Київ", - заявив Володимир Присяжнюк, інженер виробничого відділу ПАТ "Київгаз".

До кінця березня в "Київгазі" планують побувати у всіх районах міста. Таким чином у компанії намагаються зменшити кількість аварійних ситуацій, адже діти починають набагато відповідальніше ставитися до користування газовими приладами та стають кращим прикладом для своїх батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram