ГоловнаСуспільствоЖиття

Ярош назвав свій новий рух "ДІЯ"

Обговорюється питання про те, щоб брати участь у виборах на всіх рівнях

Ярош назвав свій новий рух "ДІЯ"
Фото: shitimech.com

Екс-лідер "Правого сектору" народний депутат України Дмитро Ярош заявив про створення "Національного руху" Державна ініціатива Яроша (ДІЯ)".

Про це він сказав 24 лютого на прес-конференції у Львові, повідомляє ZIK.

За словами Яроша, "ДІЯ" планує провести об'єднавчий з'їзд у травні, а також розраховує на участь у виборах всіх рівнів. Цей рух має поєднувати різні партійні і громадські середовища та буде "віддалено нагадувати Народний рух України перед здобуттям незалежності".

"Зовнішня агресія Російської Федерації не дає можливості повною мірою розгорнути громадські ініціативи, але без наведення порядку в тилу ми не вирішимо військові питання і питання звільнення окупованих територій", - заявив голова нової організації.

Також Ярош повідомив, що хоча зараз рух на стадії формування, але попередньо обговорюється питання про те, щоб брати участь у виборах на всіх рівнях.

Нагадаємо, на початку листопада Яроша фактично усунули від керівництва "Правим сектором" прихильники повалення Президента Петра Порошенка і захоплення влади. Ярош у відповідь відмовився бути "весільним генералом" і пішов з поста голови "Правого сектору".

13 листопада Ярош повідомив, що бере на себе командування штабом Добровольчого українського корпусу, п'ятим і восьмим батальйонами ДУК і медбатальйоном "Госпітальєри".

У кінці грудня Ярош повідомив, що вийшов з ПС і створює новий суспільно-політичний рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram