ГоловнаСуспільствоЖиття

Коханівському і двом активістам оголосили про підозру в хуліганстві за погроми офісів банків і СКМ 20 лютого

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід - цілодобовий арешт з використанням електронного засобу контролю

Коханівському і двом активістам оголосили про підозру в хуліганстві за погроми офісів банків і СКМ 20 лютого
Фото: Дарья Чабанова

Слідчі управління Національної поліції в Шевченківському районі Києва оголосили про підозру в хуліганстві 3 активістам і лідеру націоналістів Миколі Коханівському за погроми офісів банків і СКМ 20 лютого, повідомляють Українські Новини.

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід - цілодобовий арешт з використанням електронного засобу контролю.

"Правоохоронці встановили активних учасників цих подій, тому йде процес їх запрошення слідчими органами для надання пояснень. Зараз про підозру у вчиненні зазначених правопорушень оголошено трьом особам, двоє з них - неповнолітні", - сказано в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Микола Коханівський з'явився на допит до Шевченківського управління поліції близько 17:00 24 лютого. Слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше Коханівський визнав, що представники його організації розгромили офіси російських банків і СКМ. Кримінальне провадження за цим фактом відкрито за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі до 4 років.

Батальйон ОУН - добровільне збройне формування, що воює в зоні АТО. Одне з небагатьох добровольчих формувань до  цього часу не легалізоване. Батальйон ОУН зараз не має стосунку до партії ОУН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram