ГоловнаСуспільствоЖиття

Українській журналістці заборонили в'їзд до Криму

Дівчині вручили "повідомлення", на яке відмовилися поставити печатку

Українській журналістці заборонили в'їзд до Криму
Журналистка Анастасия Рингис
Фото: facebook.com/anastasiya.ringis

Окупаційна влада Криму заборонила в'їзд на півострів українській журналістці, кримчанці Анастасії Рінгіс.

Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Рінгіс розповіла, що під час перевірки на пропускному пункті "Джанкой" співробітник прикордонної служби близько 20 хвилин вивчав дані її паспорта. Потім він запросив дівчину у вагончик, де розпитував її про цілі і обставини поїздки.

"Що робити? У мене тато в лікарні. Збираюся доглядати. Ну, нарешті, хтось комусь дзвонить і мені роздруковують "повідомлення про заборону на в'їзд". Я відмовляюся підписувати. Мене знімають на камеру. Кажуть, скажіть, що вас повідомлено. Я кажу зовсім інше: "Не згодна з рішенням ФСБ і буду оскаржувати в суді", - розповіла журналістка.

Фото: facebook.com/anastasiya.ringis

Після цього дівчину знову запросили у вагончик для "додаткової бесіди", яка тривала близько трьох годин. Заступник начальника митного пункту кавказької зовнішності, який представився Олегом, розповів, що остаточне рішення ще не ухвалено і зазначив, що "ми з вами люди маленькі".

Згідно з виданим "документом", підстава заборони на в'їзд - п.1 ст 27 Федерального закону РФ "Про порядок в'їзду і виїзду з Російської федерації" № 114-ФЗ. В'їзд заборонено до 1 вересня 2020 року.

"Я попросила, щоб вони поставили мені печатку на відмову. Що це за документ без печатки? Що я в суді показувати буду (сміюся)? А вони кажуть, ми зараз вас силою видворимо. Я змогла записати тільки номер начальника зміни КР-0364", - написала Рінгіс.

Нагадаємо, у червні в Криму заборонили знімати журналістам ATR, "15 минут", "Крым.Реалии" і QHA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram