ГоловнаСуспільствоЖиття

МІП готується відновити мовлення "Радіо Приазов'я" в Маріуполі

"Радіо Приазов'я" буде надано ефірний час на хвилях радіо "Голос Донбасу"

МІП готується відновити мовлення "Радіо Приазов'я" в Маріуполі
Фото: radio.vesti.ua

Міністерство інформаційної політики, в рамках роботи в зоні проведення антитерористичної операції, вирішило відновити мовлення "Радіо Приазов'я" - українського мовника про життя національних меншин, роботу якого призупинили через недостатнє фінансування.

Про це повідомляється на сайті МІП.

Як зазначається, моніторингова місія МІП, в рамках своєї роботи в зоні АТО, провела зустріч у Маріупольському відділенні спілки журналістів України, щоб проаналізувати стан українського мовлення в регіоні і виявила недостатній доступ громадян до провідного мовлення "Радіо Приазов'я".

"Ми не можемо залишатися осторонь у такій ситуації... І коли припиняє трансляцію мовник, який був головним інформатором населення, був голосом держави - треба бити на сполох. Тому МІП, у рамках своїх повноважень, на засіданні Комісії порушить це питання і знайде необхідні рішення для подальшої трансляції приазовського радіо", - зазначив радник глави МІП з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

"Радіо Приазов'я" буде надано ефірний час на хвилях радіо "Голос Донбасу", запуск якого в Маріуполі очікується вже навесні.

Нагадаємо, Міноборони має намір запустити радіо для бійців АТО з 1 березня 2016 року.

Раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував запуск військового телеканалу. Утім, ця ідея залишилася нереалізованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram