ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив поліцейського Олійника під домашній арешт

Поліцейський повинен перебувати вдома цілодобово

Суд відпустив поліцейського Олійника під домашній арешт
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

Апеляційний суд Києва відпустив під домашній арешт поліцейського Сергія Олійника, який застрелив під час погоні пасажира BMW.

Про це повідомив депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Патрульний поліцейський Сергій Олійник відпущений рішенням Апеляційного суду під домашній арешт! Він звільнений у залі суду! Попереду десятки допитів, експертиз і пошуків істини. Але головне, що патрульні поліцейські будуть знати, що їх ніхто не дасть просто так розтоптати!" - написав Геращенко.

Нагадаємо, в ніч проти 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які з алкоголем сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

18 лютого Печерський райсуд Києва заарештував Олійника на два місяці, відхиливши клопотання кількох нардепів про взяття на поруки. Йому пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram