ГоловнаСуспільствоЖиття

За фактом побиття поліцейського Олійника в СІЗО порушено дві кримінальні справи

Тілесні ушкодження патрульному завдав один з арештантів безпосередньо перед етапуванням до Апеляційного суду Києва

За фактом побиття поліцейського Олійника в СІЗО порушено дві кримінальні справи
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

У зв'язку із заявою патрульного поліцейського Сергія Олійника, який застрелив під час погоні пасажира BMW, про його побиття на території Київського СІЗО порушено кримінальне провадження

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

"Слідчим управлінням прокуратури міста Києва в ЄРДР внесено відомості за фактом можливого неналежного виконання працівниками Київського слідчого ізолятора своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень С. Олійнику за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України", - сказано в повідомленні.

За цим фактом триває перевірка.

Крім того, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП у м. Києві за фактом заподіяння С. Олійнику тілесних ушкоджень розслідується кримінальне провадження за ст. 125 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснює Київська місцева прокуратура №10. З метою проведення повного та об'єктивного розслідування в зазначеному провадженні створено групу прокурорів на чолі з заступником керівника місцевої прокуратури.

Згідно з повідомленням, С. Олійник, якого підозрюють у вбивстві пасажира автомобіля BMW 7 лютого, 2 березня під час розгляду апеляційної скарги на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заявив про його побиття в приміщенні Київського слідчого ізолятора.

За словами Олійника, тілесні ушкодження йому завдав один з арештантів безпосередньо перед етапуванням до Апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва відпустив поліцейського Сергія Олійника під домашній арешт. На засіданні суду були присутні голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, мер Києва Віталій Кличко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який просив суд відпустити Олійника під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. В районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які сідали в автомобіль з алкоголем. Упродовж 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

18 лютого Печерський райсуд Києва заарештував Олійника на два місяці, відхиливши клопотання низки нардепів про взяття на поруки. Йому пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram