ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко пригрозила голодуванням у разі затягування її справи

Виступ захисту Савченко в дебатах сторін і останнє слово підсудної перенесли на 3 березня

Савченко пригрозила голодуванням у разі затягування її справи
Фото: EPA/UPG

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку Росія звинувачує у вбивстві двох російських журналістів, заявила, що оголосить сухе голодування в разі затягування її справи, повідомляє DW.

"Якщо суд візьме більше двох тижнів на винесення вироку, то я починаю сухе голодування відзавтра, і ви будете виносити мені вирок посмертно", - сказала вона.

За словами адвоката підсудної Іллі Новікова, вирок Надії Савченко, радше за все, буде винесено впродовж чотирнадцяти днів, як вона і просила.

"Я думаю, що вирок буде винесено впродовж двох тижнів, технічно це нескладно", - сказав він журналістам.

Виступ захисту Надії Савченко в дебатах сторін і останнє слово підсудної перенесли на 3 березня.

"Ми плануємо завтра представити виступи трьох адвокатів. Окрім того, буде останнє слово підсудної", - повідомив інший адвокат Савченко Марк Фейгін.

Нагадаємо, 2 березня російська прокуратура виступила з вимогою засудити Надію Савченко до 23 років колонії загального режиму. Також її просять оштрафувати на 100 тисяч рублів.

Під час дебатів у Донецькому міськсуді Ростовської області Савченко заявила, що відмовляється від можливого обміну на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram