ГоловнаСуспільствоЖиття

Другого підозрюваного в розстрілі мобільної групи біля Щастя залишили під вартою

Долженко перебуватиме в Бахмутському СІЗО

Другого підозрюваного в розстрілі мобільної групи біля Щастя залишили під вартою
Расстрелянное авто Эндрю
Фото: censor.net.ua

Апеляційний суд Донецької області залишив під вартою другого підозрюваного в розстрілі мобільної групи волонтера Андрія Галущенка (позивний "Ендрю"), демобілізованого бійця 92-ї окремої механізованої бригади Павла Долженка (позивний "Крим"), повідомляє УНІАН.

За словами одного з адвокатів підозрюваного Ігоря Черняка, відповідне рішення було прийнято 2 березня в Бахмуті (колишній Артемівськ) Донецької області за результатами розгляду апеляційної скарги на обраний судом запобіжний захід для Долженка.

Черняк наголосив, що 1 березня Апеляційний суд Донецької області відпустив під домашній арешт першого підозрюваного в цій справі - демобілізованого бійця Олександра Свідра (позивний “Змій”).

Адвокат обурився, що сьогодні за аналогічною доказовою базою, яка додається захистом до клопотання, той самий суд не змінив запобіжного заходу для підозрюваного.

Він зазначив, що Долженко перебуватиме в Бахмутському СІЗО.

Нагадаємо, військова прокуратура сил АТО 12 і 14 лютого затримала двох демобілізованих бійців 92-ї бригади ЗСУ за підозрою в обстрілі 2 вересня минулого року зведеної мобільної групи, яка займалася боротьбою з контрабандою. Краматорський міський суд пізно ввечері 12 лютого заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідра ("Змія"). Йому пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 115 КК України - умисне вбивство з обтяжуючими обставинами.

14 лютого військова прокуратура сил АТО затримала демобілізованого бійця розвідроти Павла Долженка (позивний "Крим"). Йому інкриміновано ту саму справу.

16 лютого колишньому розвіднику 92-ї бригади Олександру Свідру з позивним "Змій" висунули підозру у знищенні 2 вересня минулого року в районі Щастя спеціальної антиконтрабандної групи Андрія Галущенка з позивним "Ендрю". За версією слідства військової прокуратури, причина засідки своїх на своїх - контрабандний канал наркотрафіку, який нібито викрив Галущенко.

Суд у Краматорську взяв під варту на два місяці розвідника Свідра. Його товариші по службі вийшли на протести і заявили про хибність звинувачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram