ГоловнаСуспільствоЖиття

ВАСУ відмовився задовольнити позов скандального екс-судді Кірєєва до Порошенка

Адвокат Кірєєва оскаржить це рішення у Верховному Суді

ВАСУ відмовився задовольнити позов скандального екс-судді Кірєєва до Порошенка
Фото: www.golosua.com

Вищий адміністративний суд України відмовив колишньому судді Печерського райсуду Києва Родіону Кірєєву в задоволенні позовних вимог до президента Петра Порошенка, повідомляє УНІАН.

Під час засідання 2 березня суд розглянув справу за позовом Кірєєва до Порошенка, в якому екс-суддя просив визнати незаконним указ Президента, яким Кірєєва звільнили з посади судді Печерського суду і позбавили суддівського статусу.

"Суд розглянув справу за позовом Кірєєва до Президента України Порошенка про визнання незаконним указу Президента України і прийняв рішення відмовити в задоволенні позову Родіона Кірєєва про визнання незаконним указу Президента від 18 січня 2016 року про звільнення суддів в частині його звільнення з посади судді Печерського районного суду", - зазначено в резулятивній частини рішення.

Адвокат Кірєєва Володимир Вак, який представляв його інтереси в суді, заявив після завершення судового засідання, що оскаржить це рішення у Верховному Суді України.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко в січня 2016 року звільнив суддю у справі Юлії Тимошенко Родіона Кірєєва.  Згідно з висновком Вищої ради юстиції, Кірєєв безпідставно змінив запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою для Юлії Тимошенко, чим допустив довільне і незаконне позбавлення її волі. Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і послужили підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що завдало шкоди авторитету судової влади та держави. Це рішення викликало значний суспільний резонанс. Вищій кваліфікаційній комісії суддів надійшло понад 800 скарг від громадян.

Верховна Рада 5 лютого дала згоду на арешт Родіона Кірєєва, який з липня 2014 року перебуває в розшуку. За деякими даними, він переховується в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram