ГоловнаСуспільствоЖиття

ПФ у Донецькій області почав перевірку переселенців - одержувачів пенсій

На час перевірки виплати тимчасово припинено

ПФ у Донецькій області почав перевірку переселенців - одержувачів пенсій
Фото: www.dyvys.in

Пенсійний фонд почав перевірку одержувачів пенсійних виплат переселенців у Донецькій області на відповідність вимогам чинного законодавства.

Про це повідомляє офіційний сайт управління ПФ в області.

"Перевірка проводиться Міністерством соціальної політики на підставі інформації Служби безпеки про переселенців, статус яких як одержувачів соцвиплат викликає в органів СБУ питання і вимагає документального підтвердження або підтвердження факту проживання на підконтрольній території", - наголошується в повідомленні.

Зазначені перевірки спрямовано на виявлення і припинення виплат пенсіонерам, які померли або втратили право на отримання пенсій.

На час проведення перевірки виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які є в базі даних, тимчасово призупиняється. У ПФ обіцяють провести перевірку в максимально стислі терміни.

Для поновлення виплати пенсії пенсіонер має звернутися особисто до органів ПФ за місцем реєстрації в якості переселенця і надати оригінали документів, що підтверджують особу, підтвердити своє місце проживання на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, за даними СБУ, з 1,3 млн вимушених переселенців понад 60% фактично постійно проживають на окупованих територіях Донбасу і не мали отримувати пенсії та соцвиплати.

Раніше Мінсоцполітики призупинило виплати 150 тис. "фальшивим" переселенцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram