ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція провела обшук у компанії, яка займалася роботами в обваленому будинку в Києві

Під підозру потрапили дві організації, які заперечують свою причетність до ремонтних робіт

Поліція провела обшук у компанії, яка займалася роботами в обваленому будинку в Києві
Фото: Макс Требухов

Київське управління Національної поліції провело обшук в офісі компанії, яку підозрюють в проведенні ремонтних робіт в обваленому будинку на Хмельницького, 12-14 в Києві.

Про це на засіданні Київської міської ради заявив голова ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, повідомляє 44.ua.

"З 2004 року будинок є аварійним. З травня 2015 року будинок перейшов на баланс ОСББ. Під час досудового слідства було встановлено, що на момент обвалу будинку працювало 2 бригади. Перша на цокольному поверсі - 4 робочих, друга бригада працювала на 2 і 4 поверсі. Загинули 2 людини, 5 - постраждали. Сьогодні проводиться судово-медична, судово-будівельна, інженерна експертиза. Вчора ми провели обшук компанії ", - заявив Крищенко.

За словами голови ГУ НП в Києві, під підозру потрапили дві організації, які заперечують свою причетність до ремонтних робіт.

"КВВ буд" і "Фонд досліджень і розвитку", які фактично організовували роботу в цьому будинку, хоча вони це заперечують і стверджують, що вони тільки вивозили сміття", - заявив Андрій Крищенко.

Нагадаємо, увечері 25 лютого на вулиці Хмельницького в центрі Києва обвалився будинок, який був визнаний аварійним ще у 2004 році. В результаті обвалення будівлі загинули двоє людей, ще шість врятовані.

Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити всі столичні будинки в аварійному стані. Крім того, за його словами, столична влада ініціює повернення в комунальну власність будівель, в яких тривалий час не проводили ремонтні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram