ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтаві склала присягу нова патрульна поліція

245 нових поліцейських приступили до роботи

У Полтаві склала присягу нова патрульна поліція.

Про це повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе в Фейсбуці.

За її словами, присягу склали 245 нових поліцейських. Сьогодні вони почнуть патрулювати обласний центр на 22 автомобілях.

"Із них 36 осіб були учасниками антитерористичної операції на Донбасі, більшість - у складі добровольчого батальйону МВС "Полтава". Уперше отримали бойове завдання 18 липня 2014 року в місті Артемівську, брали участь у боях під Дебальцевим, захищали Макіївку, Володарське, Маріуполь, Широкине, Новоайдар, Біловодське, Станцію Луганську. Пишаюся хлопцями!", - заявив під час церемонії міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також на заході був присутній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

"Полтава - 16-те місто, де починає працювати нова патрульна поліція. Патрульна поліція - це нова культура спілкування з людьми і нова норма відповідальності перед людьми", - сказав Яценюк.

Яценюк і Аваков вручили сертифікати на квартири 50 співробітникам поліції.

"З вересня по грудень 2015 року в Полтаві було подано 5893 заяв у патрульну поліцію, пройшов конкурс і закінчив навчання тільки один кандидат з 22-х. І сьогодні 245 гідних уперше заступлять на охорону права і порядку на вулицях древньої Полтави", - написав у Фейсбуці голова МВС.

Він також зазначив, що 80% патрульних мають вищу освіту і що 20% нових поліцейських - жінки.

Начальником департаменту патрульної поліції в Полтаві призначено 34-річного Віталія Мельничука, раніше - командир роти поліції Києва.

Нагадаємо, 1 березня Черкаси стали 15-м містом України, в якому почала роботу патрульна поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram