ГоловнаСуспільствоЖиття

Мітингувальники закидали яйцями посольство РФ у Києві (додано фото)

Активісти вимагають розірвати дипломатичні відносини з Росією

Мітингувальники на підтримку української льотчиці Надії Савченко пройшли колоною до посольства Росії на Повітрофлотському проспекті.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, люди йшли проїжджою частиною бульвару Тараса Шевченка і проспекту Перемоги, заблокувавши рух цією ділянкою дороги.

Мітингувальники підійшли до будівлі посольства, де вже зібралися кілька сотень людей. Вони вимагають від Росії відпустити Савченко, а від української влади - розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Активісти почали закидати будівлю посольства яйцями та пакетами з зеленкою. З воріт зірвали російський прапор, а замість нього повісили прапор України й опудало, схоже на президента Росії Володимира Путіна.

Декілька хлопців перелізли через огорожу, розбили скло над дверима посольства, ліхтарі та камери зовнішнього спостереження. Поліцейські намагалися їх затримати, але мітингувальники заблокували правоохоронців, після чого ті відійшли.

Кореспондент LB.ua повідомив, що з труби на даху будівлі пішов дим.

Разом із тим у поліції Києва повідомили, що сьогодні вночі  у Солом'янському районі Києва невідомі напали на посольство РФ.

Відео нападу виклав на ютуб активіст С14 Євген Карась, вказавши у фейсбуці, що отримав його від невідомих на електронну пошту.

"Судячи з відео, події відбуваються на задньому дворі посольства з боку вулиці Сурикова, - написав Карась. - Там запарковані посольські автомобілі. Активісти на відео закидали піротехнікою та фаєрами посольство, а також пошкодили автомобілі, якими користуються посіпаки РФ. Судячи з відео, не обійшлося без невеличкої стрілянини".

Як повідомляє сайт поліції, до будівлі підійшли близько 10 осіб у темному одязі з фаєрами в руках. Вони розбили скло у вікнах автомобілів, припаркованих біля посольства. Поліція відкрила кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Нагадаємо, сьогодні на майдані Незалежності в Києві, а також в інших містах пройшли мітинги на підтримку Савченко, а також інших політв'язнів, яких утримують у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram