ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Генконсульства РФ у Харкові провели акцію на підтримку Савченко

Люди прийшли з українськими прапорами і плакатами "Надя, їж!", "Наші доньки будуть Надіями"

Акція на підтримку українського парламентарія і льотчиці Надії Савченко, що оголосила сухе голодування в п'ятницю, пройшла біля Генерального консульства Російської Федерації в Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Фото: @mediaport_ua

"Очевидно, що російському суду байдуже - вийде хтось у Харкові на цей пікет  чи не вийде. Але нам не байдуже: не байдуже, що відбувається з нашою країною, з нашими співвітчизниками. Мені особисто не байдуже, що буде з Надею. Я хочу, щоб вона повернулася в Україну", - прокоментував акцію письменник Сергій Жадан.

Фото: @itsector

Як повідомляється, люди прийшли з українськими прапорами і плакатами "Надя, їж!", "Наші доньки будуть Надіями", "Спасибі Надиній мамі!" і т. ін.

Фото: @itsector

За словами одного з ініціаторів заходу Іванни Скиби-Якубової, акція продовжиться у вівторок і в середу.

Фото: @itsector

Нагадаємо, 6 березня в Києві мітингувальники на підтримку української льотчиці Надії Савченко пройшли колоною до посольства Росії на Повітрофлотському проспекті. Активісти почали закидати будівлю посольства яйцями та пакетами зі зеленкою. З воріт зірвали російський прапор, а замість нього повісили прапор України й опудало, схоже на президента Росії Володимира Путіна.

Мітинги на підтримку Савченко, а також інших політв'язнів, утримуваних у Росії, пройшли на майдані Незалежності в Києві, багатьох містах України та світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram