ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна витратила на ув'язнених найменше в Європі, - РЄ

Україна витратила на ув'язнених найменше в Європі, - РЄ
Детская площадка возле больницы для заключенных, больных туберкулезом
Фото: Предоставлено Владимиром Марусом

За даними нового річного статистичного звіту Ради Європи про становище в тюрмах країн-членів, в Україні найменші витрати на одного ув'язненого, повідомляє Радіо Свобода.

За даними за 2013 рік, на утримання одного ув'язненого в день в Україні виділяли 2,68 євро в еквіваленті при середньому значенні в Європі 44,78 євро.

Серед держав, які подали такі дані, найбільші щоденні витрати на в'язня оголошені в Сан-Марино - 685 євро. Як сказано в звіті, в 2013 році у в'язниці цієї невеликої держави з трохи більш ніж 32 тисячами населення було двоє ув'язнених, у 2014-му - чотири.

Як сказано у звіті, станом на 2014 рік в Україні в місцях позбавлення волі перебувало в перерахунку на кожні 100 тис. населення 204,0 в'язня. Але серед цих країн-членів Ради Європи середнє медіанне значення значно менше - 124,0 в'язня на 100 000 населення.

В Україні ув'язнених за вбивство або спробу вбивства в 2014 році було 9,8 відсотка від загального числа ув'язнених, що менше за середній показник 12,3%.

Нагадаємо, за даними ЄС, Росія займає перше місце в Європі за кількістю ув'язнених на душу населення, а також за чисельністю ув'язнених жіночої статі. Крім того, в Росії зафіксовано найбільші в Європі витрати на утримання пенітенціарних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram