ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівський активіст подав до суду на Верховну Раду

В Апараті ВР відмовилися надати український переклад виступу нардепа

Львівський активіст подав до суду на Верховну Раду
Святослав Литинский
Фото: dailylviv.com

Львівський активіст Святослав Літинський подав до суду на Апарат Верховної Ради через відмову в перекладі на державну мову виступу депутата.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

За словами активіста, цього тижня відбудеться перше слухання справи в суді.

"Я слухав засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної політики, на ньому виступав заступник голови цього комітету, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність"" Олександр Бакуменко, який говорив іноземною мовою. Мені було дуже цікаво, про що він говорив. Тому я звернувся до Апарату Верховної Ради з вимогою, щоб вони мені надали переклад виступу цього депутата. Але мені відмовилися надавати переклад", - розповів Літинський.

Позов на Апарат Верховної Ради він подав ще в січні. Від суду активіст вимагає визнати неправомірною відмову передати виступ державною мовою, а також зобов'язати ВР усе-таки надати переклад виступу депутата.

"Аналогічна справа була в мене проти Авакова. Я в МВС писав, просив відповідь, вони відмовилися, і я це оскаржив в суді. У підсумку суд визнав дії міністерства неправомірними. Зараз подібна справа, просто проти іншого державного органу", - впевнений активіст.

Нагадаємо, в січні львів'янин Святослав Літинський виграв судовий позов проти продавця ноутбуків HP (Hewlett Packard) через відсутність маркування клавіатури українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram