ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув Азарову пенсію

Адвокат стверджував, що екс-прем'єр позбавлений засобів для існування

Суд повернув Азарову пенсію

Апеляційний суд Києва визнав незаконним арешт пенсійного рахунку колишнього голови уряду Миколи Азарова. Про це стало відомо з ухвали суду від 4 лютого 2016 року, інформує Главком.

Як повідомляється, апеляційну скаргу з вимогою розблокувати пенсію для Миколи Азарова, що переховується в Росії, подав адвокат, оскаржуючи рішення першої інстанції - в грудні 2015 року Печерський суд Києва заборонив видачу пенсії колишньому прем'єру.

На суді захисник навів низку аргументів, доводячи незаконність арешту чиновницької пенсії. Він наполягав: перша інстанція застосувала арешт,  не встановивши розмір збитків, не визначивши, блокувалося чи ні інше майно підозрюваного, не зіставивши вартість арештованого майна і розмір збитків.

Також, як стверджував адвокат, суддя не врахував наслідків для підозрюваного: "Азаров (після арешту пенсії - ред.) позбавлений єдиного джерела доходів і коштів для подальшого існування".

Нагадаємо, арешт накладено за клопотанням слідчого Генеральної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження за фактом змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їх звинувачують у розкраданні держкоштів на суму 220 млн гривень з жовтня 2010 по липень 2013 року під час будівництва телекомунікаційної мережі спецпризначення.

21 грудня 2015 року Печерський районний суд Києва заарештував пенсії Януковича і Азарова

З 6 лютого 2008 року Азаров як колишній народний депутат отримував пенсію в розмірі 17,253 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram