ГоловнаСуспільствоЖиття

З Михайлівського собору в Києві вкрали частину мощей Святої Варвари

Поліція шукає злочинця

З Михайлівського собору в Києві вкрали частину мощей Святої Варвари
Фото: Макс Требухов

У Києві з Михайлівського Золотоверхого собору напередодні минулих вихідних вкрали ковчежик із частинкою чудотворних мощей святої великомучениці Варвари.

Пропажу виявив і повідомив про неї в поліцію архімандрит Лаврентій, пише "Обозреватель".

"Приблизно о 10-й годині ранку 4 березня, під час ранкового служіння, до нас підійшов охоронець і сказав, що військові, які збирають пожертви біля входу в храм, бачили, як чоловік, схожий на бомжа, вибіг із собору, щось ховаючи під одягом. У них склалася думка, ніби він щось украв. Ми відразу оглянули храм і помітили, що зник ковчежик із частинкою мощей святої великомучениці Варвари. Ніхто з присутніх не бачив сам момент крадіжки. Це дуже цінна реліквія - духовно цінна. Безліч прихожан молилися цим мощам ", - повідомив священнослужитель.

Він також розповів, що наступного дня військові привели на територію храму підозрюваного в крадіжці.

"Ми відразу ж викликали поліцію і написали заяву, але знайти вкрадене поліція не змогла. Військові розповіли, що Володимир (підозрюваний - ред.) зізнався в крадіжці і повідомив, що продав ковчег із мощами у переході на залізничному вокзалі - за невеликі гроші", - заявив священик.

Відеоспостереження в Михайлівському Золотоверхому соборі немає.

За словами джерела в правоохоронних органах, причетність до крадіжки затриманої бійцями людини довести не вдалося - чоловіка відпустили.

Нагадаємо, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрили стіну пам'яті загиблих бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram