ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія зруйнувала українську систему соціальної допомоги сім'ям у Криму

Жителі півострова втратили доступ до всіх видів соціальних виплат, які існують в Україні

Росія зруйнувала українську систему соціальної допомоги сім'ям у Криму
Наталия Федорович
Фото: Макс Требухов

Росія зруйнувала українську систему соціальної допомоги сім'ям у Криму.

Про це на прес-конференції, організованій проектом Free Crimea та Інститутом Горшеніна, заявила директор Департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Наталія Федорович.

Вона зазначила, що останні статистичні дані щодо Криму у міністерстві датуються 2013 роком.

"Протягом 2013 року органи соціального захисту одержали 3263 звернення з приводу насильства в сім'ї, більшість з них стосуються жінок - 2335. Органи внутрішніх справ зафіксували понад 2500 звернень і винесли понад 5000 офіційних попереджень. Стосовно дітей. 87 дітей на території Криму постраждали від різних форм насильства, в тому числі 54 дитини - від фізичного насильства. Центри соціальних служб надавали допомогу 120 сім'ям, у яких проживали 160 дітей, які постраждали від жорстокого поводження", - розповіла вона.

У 2013 році 155 осіб, серед яких 145 чоловіків, мали можливість пройти різні корекційні програми. На обліку центрів соціальної служби сімей та молоді, перебували 420 сімей, які мали можливість отримати соціальну допомогу.

"Вся ця система зараз на території Криму не працює. Усі види соціальної допомоги, які здійснюються державою Україна, громадяни України [в Криму] також втратили. Більшість одержувачів соціальних виплат - це жінки. І зокрема, такий базовий вид допомоги, як допомога при народженні, існує в РФ, але має зовсім інший формат. У Росії вона має накопичувальний характер і може використовуватися після досягнення певного віку", - підкреслила голова департаменту сімейної політики.

Нагадаємо, заступник міністра соцполітики Сергій Устименко заявив, що у Криму утискають права всіх категорій жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram