ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомайданівці вирішили перекрити дороги, вимагаючи відставки голови вінницької поліції

Антон Шевцов відмовився писати рапорт про відставку

Автомайданівці вирішили перекрити дороги, вимагаючи відставки голови вінницької поліції
Фото: vindaily.info

Перед управлінням вінницької поліції 10 березня представники Автомайдану палили шини, вимагаючи відставки начальника Вінницької обласної поліції Антона Шевцова, повідомляє Gazeta.ua.

Вхід в обласне управління перекрили поліцейські. Активісти перекрили центральну вулицю Театральну. Рух транспорту було призупинено.

Увечері активісти Автомайдану звернулися до керівництва Національної поліції України з вимогою звільнити голову вінницької поліції Антона Шевцова.

"Якщо Арсен Аваков не відреагує на наші вимоги, то ми перекриємо всі центральні дороги в Україні. Ми будемо стояти до кінця. Сепаратист управляти поліцією не повинен. Це демонстративна акція. До неї приєднається вся Україна і покаже нам підтримку", - заявила представник вінницького Автомайдану Таїсія Гайда.

Незадоволені мітингувальники обклали будівлю обласної поліції шинами, стіни обклеїли плакатами "Шевцова - на нари!", "Ми до кінця!".

Оскільки вимоги активістів вчасно не виконали, вони, за інформацією представника вінницької "Самооборони" Максима Барчука, перекрили київську трасу в селищі Стрижавка.

Голова вінницької поліції писати рапорт про відставку відмовився, заявивши, що готовий пройти перевірку на детекторі брехні.

"Я рапорт писати не буду, тому що не вважаю це правильним. Що стосується мене - триває перевірка, саме за її результатами буде зроблено висновки правоохоронними органами. Все, що відбувається зараз, я вважаю проплаченою акцією..." - цитує слова Шевцова vlasno.info. Після цих слів один з автомайданівців спробував вилити на голову голови вінницької поліції склянку води.

Рушійною силою протестної акції з палаючими шинами і сутичкою всередині будівлі Нацполіції Вінницької області місцеве видання vindaily.info називає не вінницьких активістів, а "автомайданівців" з Одеси, Житомира, Тернополя разом з активістами з Луганська.

Нагадаємо, 4 березня голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе заявила, що керівництво Національної поліції проводить службове розслідування стосовно голови вінницької поліції Антона Шевцова і звернулося з відповідним проханням до Служби безпеки України.

Як повідомляли, начальник головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов має намір направити в Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру заяву про проведення перевірки "на сепаратизм".

Активісти звинувачують Антона Шевцова в сепаратизмі. Вони запевняють, що на його сторінці в соцмережі помітили фотографії з російським боксером і політиком Миколою Валуєвим, а членів сім'ї головного поліцейського області - на тлі російської техніки під час святкування 9 травня в Севастополі.

Шевцов, своєю чергою, повідомив, що звинувачення в сепаратизмі надійшли від активістки, члени родини якої фігурують в одному з проваджень із видачі дозволів на зброю людям з не зовсім зрозумілою репутацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram