ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував екс-голову Новоайдарської райради за організацію "референдуму"

Розслідування тривало більш ніж рік

Суд заарештував екс-голову Новоайдарської райради за організацію "референдуму"
Архив
Фото: @alextomo

Суд 12 березня на підставі матеріалів Служби безпеки України заарештував колишнього голову Новоайдарської районної ради Луганської області, який у травні 2014 року організував проведення в районі сепаратистського "референдуму". Про це повідомила прес-служба СБУ, інформує УНІАН.

СБУ повідомляє, що саме голова райради давав доручення депутатам і головам місцевих рад, вирішував питання щодо надання приміщень для проведення "голосування", організував і контролював роботу "штабу виборчої комісії", а згодом - публікацію результатів "референдуму" в місцевій пресі.

Зазначено, що під час розслідування, яке тривало більш ніж рік, слідчі СБУ допитали близько ста учасників і свідків події, провели слідчі експерименти, проаналізували велику кількість документів, фото- і відеоматеріалів, зібрали величезну доказову базу.

"Зловмисникові повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Згідно з рішенням суду, на вирок він чекатиме, перебуваючи під вартою", - йдеться в повідомленні.

Також у СБУ нагадали, що в лютому-березні 2016 року було заарештовано трьох організаторів псевдореферендуму в окремих населених пунктах Новоайдарського району, в тому числі двох депутатів і голови однієї з сільських рад.

Нагадаємо, в серпні 2014 року голові Новоайдарської сільської ради, який організував проведення референдуму про державну самостійність "Луганської народної республіки", було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram