ГоловнаСуспільствоЖиття

Озеро з каченятами на Позняках знову засипають землею

Забудовник відновив будівельні роботи

Забудовник ділянки на перетині вулиць Здолбунівської та проспекту Григоренка у Києві - поблизу озера на Позняках - КП "Київжитлоінвестбуд" відновив будівельні роботи.

Як повідомив кореспондент LB.ua, на будівельному майданчику з вихідних помічено велику техніку, незважаючи на те, що забудовник, за словами місцевих жителів і активістів, так і не надав всі необхідні дозвільні документи. Підготовка будівельного майданчика передбачає засипання озера - кияни скаржаться, що з відновленням робіт вода почала підтоплювати їхні будинки, що знаходяться поблизу.

Нагадаємо, скандал навколо цієї забудови розгорівся у травні минулого року. Тоді будівельники проводили роботи з засипання озера, де гніздилися качки, чайки і водні куріпки. Це загрожувало загибеллю виводків. Завдяки громадськості та активістам, забудову цієї ділянки призупинили з формулюванням - "до кінця періоду гніздування птахів" і "до досягнення компромісу з громадськістю та оформлення всіх необхідних документів".

На даній ділянці "Київжитлоінвестбуд" планує побудувати 27-поверховий житловий будинок з підземним паркінгом. Також передбачається, що частину квартир віддадуть жертвам "Еліта-центру". Вони, за словами кореспондента LB.ua, представляють сторону забудовника на акціях протесту, організованих місцевими жителями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram