ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступника начальника вінницької поліції відсторонили від посади

Активісти вимагають негайного звільнення Селіверстова

Заступника начальника вінницької поліції відсторонили від посади
Фото: nikvesti.com

Тимчасово виконувач обов'язків керівника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос відсторонив заступника начальника відомства Олександра Селіверстова від займаної посади.

Про це повідомляє Укрінформ.

"З метою всебічної та об'єктивної перевірки інформації негативного характеру, викладеної в засобах масової інформації щодо заступника начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Селіверстова А. А. і з огляду на активну позицію громадськості, вимог п. 2.3 Інструкції про проведення службових розслідувань на час службового розслідування відсторонити від виконання службових обов'язків", - сказано в наказі.

Утім таке рішення не влаштовує активістів, які продовжують пікетувати будівлю обласної поліції. Вони вимагають негайного звільнення Селіверстова, палять шини і навіть встановили тут намет.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника вінницького облуправління Антона Шевцова. 14 березня Деканоїдзе підписала наказ про відсторонення Шевцова від виконання обов'язків і викликала в Київ для дачі пояснень та вирішення питання про його подальше перебування на посаді.

Невдоволення верхівки МВС, імовірно, пов'язано з відео, на якому людина, схожа на Шевцова, 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в окупованому Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Росія".

Раніше у кримчанина Шевцова в соцмережах знайшли спільне фото з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Окрім того, були знайдені свідчення того, що його дружина живе в окупованому росіянами Севастополі. Це стало приводом для того, щоб звинуватити поліцейського в сепаратизмі.

14 березня Шевцов оприлюднив результати перевірки СБУ, яка не знайшла підтвердження звинувачень у сепаратизмі.

10 березня в Вінниці відбулася масштабна акція протесту з вимогою звільнити Шевцова.

Антон Шевцов народився в 1976 році в Севастополі, в 1998 році закінчив місцевий державний технічний університет, після чого пішов на роботу оперуповноваженим в місцевий УБОЗ. До 2014 року працював на різних посадах у міліції, в червні-грудні служив у батальйоні міліції особливого призначення "Луганськ-1". З липня 2015 року по січень 2016 року керував ГУ МВС і ГУ НП у Чернігівській області. 28 січня 2016 року його перевели до Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram