ГоловнаСуспільствоЖиття

Вперше за 4 місяці українського консула пустили до Карпюка та Клиха

Подробиці бесіди поки що невідомі

Вперше за 4 місяці українського консула пустили до Карпюка та Клиха
Николай Карпюк и Станислав Клых
Фото: РБК-Украина

Консула України в Ростові-на-Дону Олександра Ковтуна 15 березня пустили на побачення з незаконно утримуваними громадянами України Миколою Карпюком і Станіславом Клихом.

Про це повідомляє "Громадське радіо".

За словами адвоката Клиха Марини Дубровиної, українські дипломати намагалися домогтися зустрічі з ув'язненими з листопада. Однак дозволу не надавав суддя зі справи Вахід Ісмаїлов, через хворобу якого перенесли засідання, призначене на 14 березня.

Сьогоднішня зустріч відбулася після зустрічі консула із заступником голови Вищого Суду Чеченської республіки. Консулу вдалося поспілкуватися по кілька годин і з Карпюком, і з Клихом.

Подробиці бесіди поки що невідомі.

Нагадаємо, 14 березня Міністерство закордонних справ України висловило обурення у зв'язку зі свідомим затягуванням Верховним судом Чеченської Республіки РФ розгляду сфабрикованої справи проти українців Карпюка і Клиха. МЗС зажадало від російської сторони усунути наявні перешкоди у відвідуванні консульськими посадовими особами України незаконно утримуваних Миколи Карпюка та Станіслава Клиха і припинити судову розправу над громадянами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram