ГоловнаСуспільствоЖиття

Кольченка поставили на "профілактичний облік"

Правозахисники внесли його до реєстру безпеки

Кольченка поставили на "профілактичний облік"
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Ув'язненого в Росії українського активіста Олександра Кольченка поставили на т. зв. "профілактичний облік" у зв'язку з тим, що у вироку є "тероризм, екстремізм".

Про це у Facebook повідомила член громадської спостережної комісії РФ у Челябінській області Тетяна Щур.

"Як нам пояснив представник колонії, профоблік застосовують до всіх, у кого такий суворий вирок. Якщо протягом трьох місяців засуджений "не поведеться як схильний до екстремізму і тероризму", то з профобліку знімуть", - повідомила правозахисниця.

За словами Тетяни Щур, відповіді Кольченка на питання психолога - члена громадської спостережної комісії Ольги Фролової показали, що він налаштований позитивно, трохи стурбований своїм майбутнім і марнуванням часу, хоче вчитися і вірить у хороше.

Фото: Тетяна Щур

"Ми записали в Акті ГСК, що він абсолютно адекватний і оптимістичний, відзначили відсутність у нього жодних ознак будь-якої депресії і заявили, що не повіримо, якщо адміністрація чи хто-небудь за її вказівкою скаже протилежне. Стосунки з іншими засудженими в загоні рівні, доброзичливі. Ми включили його до Реєстру безпеки та повідомили про це начальство колонії", - додала Тетяна Щур.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Олександра Кольченка, який проходив у цій самій справі, засуджено до 10 років колонії суворого режиму.

На початку лютого Олександра Кольченка відправили етапом у Челябінськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram