ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Київради мітингували противники і прихильники забудови озера на Позняках у Києві

Актив забудовника помітили за складанням списків

На сьогоднішньому мітингу біля Київради проти незаконних забудов у Києві відбулася альтернативна акція, учасники якої вимагали продовжити будівництво висотки на вулиці Здолбунівській на Позняках (що передбачає знищення озера), яке проводить КП "Київжитлоінвестбуд" без дозвільних документів. Як повідомляє кореспондент LB.ua, "група підтримки" забудовника складалася переважно з людей похилого віку. Крім того, одна з бабусь під керівництвом бригадира складала список учасників мітингу. Цей факт вдалося зафіксувати кореспонденту. На фото видно, що в документі вказують ім'я та прізвище, а також номер телефону.

Зазначимо, що частина бабусь брала також участь у мітингу на підтримку КП "Київжитлоінвестбуд", який проводили на місці підготовки будівельного майданчика, що мала з'явитися на місці засипаного озера. Вони називають себе жертвами афери "Еліта-центру", яким в цьому будинку пообіцяли виділити кілька квартир.

Разом з тим, деяких бабусь також помітили на мітингу біля Верховної Ради 16 березня - на акції нібито аграріїв, які вимагали відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Після неї, до речі, у приватників виник конфлікт з організаторами, які відмовлялися виплатити обіцяні гроші за участь.

Нагадаємо, скандал з забудовою ділянки на перетині вулиць Здолбунівської та Григоренка триває з травня минулого року. Тоді засипати озеро не дали активісти і журналісти - у воді гніздилися качки, чайки і водні куріпки, це призвело б до їх неминучої загибелі. Тоді ж забудовник пообіцяв зупинити роботи до закінчення гніздування, а також поки не буде досягнуто згоди з місцевими жителями і надано всі дозвільні документи.

Однак минулих вихідних на ділянці знову з'явилася будівельна техніка, яка розпочала засипання озера. Це, за словами місцевих жителів, які живуть поблизу будівництва, призвело до підтоплення їхніх домівок, у підвалах яких з'явилася вода. Вони вимагають зупинити незаконні дії і показати дозвільні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram