ГоловнаСуспільствоЖиття

Озеро на Позняках у Києві почали засипати

Відбулася сутичка між противниками забудови і людьми забудовника.

Озеро на Позняках у Києві почали засипати
Фото: www.facebook.com/Serge.Wind.Kyiv

На місці зведення великої висотки по вулиці Здолбунівській на Позняках почали засипати озеро.

Про це LB.ua повідомив один з учасників протестної акції проти незаконного будівництва.

Війна

Опубликовано Serge Myroniuk 17 марта 2016 г.

За його словами, забудовник підігнав до озера бульдозер, машини періодично підвозять пісок, тривають роботи з засипання озера.

Крім того, він говорить, що до озера привезли учасників ранкової акції під Київрадою, які називаються себе постраждалими від афери "Еліта-центру". Їм, судячи з інформації забудовника, виділили частину квартир у споруджуваній новобудові. При цьому вони представляють альтернативний до акції противників забудови цієї ділянки мітинг.

Відбулися невеликі сутички, активісти намагалися зупинити бульдозер, на місце події прибула поліція.

Нагадаємо, скандал із забудовою ділянки на перетині вулиць Здолбунівської та Григоренка триває з травня минулого року. Тоді засипати озеро не дали активісти і журналісти - в воді гніздилися качки, чайки і водні куріпки, це призвело б до їх неминучої загибелі. Тоді ж забудовник пообіцяв зупинити роботи до закінчення гніздування, а також доти, доки не буде досягнуто згоди з місцевими жителями і надано всі дозвільні документи.

Однак минулими вихідними на ділянці знову з'явилася будівельна техніка, яка приступила до засипання озера. Це, за словами місцевих жителів, що живуть поблизу будівництва, призвело до підтоплення їхніх домівок, у підвалах яких з'явилася вода. Вони вимагають зупинити незаконні дії і показати дозвільні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram