ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала екс-голову Нацполіції Вінницької області (оновлено)

Шевцов намагався втекти до Росії

Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова, який намагався втекти до Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

#СБУ затримала Шевцова, він намагався втекти до РосіїСпівробітники Служби безпеки України затримали колишнього керівни...

Опубліковано Гітлянською Оленою 17 березень 2016 р.

Оновлено. Після півночі Олена Гітлянська повідомила, що проти екс-голови Національної поліції Вінницької області Антона Шевцова зареєстровано кримінальне провадження за державну зраду.

Нагадаємо, 14 березня під час зустрічі з головою Нацполіції начальник Вінницького облуправління Антон Шевцов подав рапорт про звільнення і Деканоїдзе задовольнила його. Невдоволення верхівки МВС Шевцовим пов'язане з відео, на якому той 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в окупованому Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Россия".

Раніше у кримчанина Шевцова в соцмережах знайшли спільне фото з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Крім того, виявили свідчення того, що його дружина живе в окупованому росіянами Севастополі. Це стало приводом для того, щоб звинуватити поліцейського в сепаратизмі.

Своєю чергою Шевцов повідомив, що звинувачення в сепаратизмі надійшли від активістки, члени родини якої фігурують в одному зі слідств про видачу дозволів на зброю людям зі сумнівною репутацією.

Шевцов у своєму фейсбуці визнав, що в Криму на параді був.

14 березня Шевцов також оприлюднив результати перевірки СБУ, яка не знайшла підтвердження звинувачень у сепаратизмі.

Антон Шевцов народився 1976 року в Севастополі, 1998 року закінчив місцевий державний технічний університет, після чого пішов на роботу оперуповноваженим в УБОЗ. До 2014 року працював на різних посадах у міліції, в червні-грудні служив у батальйоні міліції особливого призначення "Луганськ-1". З липня 2015 року по січень 2016 року керував ГУ МВС і ГУ НП у Чернігівській області. 28 січня 2016 року був переведений до Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram