ГоловнаСуспільствоЖиття

Лідери країн ЄС закликали негайно звільнити Савченко і Сенцова

Туск обговорив справу Савченко з Порошенком

Лідери країн ЄС закликали негайно звільнити Савченко і Сенцова
Фото: www.ednist.info

Лідери країн ЄС на саміті Євросоюзу закликали владу Росії звільнити Надію Савченко, Олега Сенцова та інших громадян України, незаконно утримуваних на території РФ.

Про це в п'ятницю, 18 березня, заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, виступаючи на прес-конференції за підсумками саміту, передає DW.

"Учора я обговорив із президентом Петром Порошенком, серед іншого, справу Надії Савченко, яку незаконно утримують у Росії. Ми також обговорили це питання на зустрічі лідерів (країн ЄС - ред.), і мене попросили висловити позицію ЄС, яка закликає до негайного звільнення Надії Савченко разом з Олегом Сенцов і всіма іншими українськими громадянами, яких незаконно утримують в ув'язненні", - сказав Туск, слова якого наводять у повідомленні на сайті Європейської Ради.

Нагадаємо, 18 березня опублікували "список Савченко", який президент Петро Порошенко передав керівництву Євросоюзу. До нього увійшли 46 осіб, серед яких двоє українців: ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький і його попередник Валерій Болотов. Також у список включено голову Слідкому РФ Олександра Бастрикіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова, керівника Головного слідчого управління СК РФ Олександра Щукіна, заступника генпрокурора РФ Віктора Гриня, різних суддів, слідчих і прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram