ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові розпочався ЛГБТ-фестиваль

Організатори обмежилися виставкою, літературним вечором і переглядом фільмів.

У Львові розпочався ЛГБТ-фестиваль
Фото: http://zaxid.net/

Фестиваль рівності, який організовує ЛГБТ-спільнота, почався в одному з львівських готелів.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Через заборону суду проводити масові акції біля Оперного театру організатори відмовилися від ЛГБТ-квесту. Однак інші заходи фестивалю тривають в одному з готелів у центрі міста. Назва готелю видання не оприлюднює з певних міркувань.

Зараз в готелі зібралися близько 10 учасників фестивалю. Їх охороняють п'ятеро озброєних людей у камуфляжі без розпізнавальних знаків, які представляються працівниками приватної охоронної фірми.

Учасники фестивалю влаштували в одному з приміщень готелю виставку, присвячену сексуальним і національним меншинам. Вони також виставили в приміщенні плакати і фото на підтримку фемінізму.

Керівник ГО "Інсайт" Олена Шевченко розповіла виданню, що організатори фестивалю скасували ЛГБТ-квест і обмежилися виставкою антидискримінаційних плакатів, літературним вечором і переглядом фільмів.

За її словами, на фестиваль зареєструвалося близько 150 чоловік, однак чи будуть вони брати участь в заходах, поки що невідомо.

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого повинен був стати ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів і політичних сил. Із закликом відмовитися від проведення ЛГБТ-акцій виступила також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила в поселенні 25 учасникам Фестивалю рівності.

18 березня Львівська міськрада за рекомендацією Національної поліції звернувся до суду з позовом про заборону будь-яких акцій на проспекті Свободи біля Оперного театру 19 березня. Із заявками про проведення там акцій на підтримку традиційних сімейних цінностей раніше звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їх противники з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського загону", Добровольчого руху ОУН, ГО "Білі Горвати" .

Суд задовольнив позов і заборонив проводити масові заходи біля Оперного театру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram