ГоловнаСуспільствоЖиття

Amnesty International: заяви влади про ЛГБТ заохочують праворадикалів

Агресію проти ЛГБТ стимулюють безкарність і негативні публічні заяви

Amnesty International: заяви влади про ЛГБТ заохочують праворадикалів
Акция ЛГБТ под Радой

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International вважають, що заяви української влади щодо ЛГБТ-спільноти заохочують праворадикалів до насильства.

Про це заявила директор представництва організації в Україні Тетяна Мазур, повідомляє "Німецька хвиля".

У правозахисній організації вважають, що агресію стимулює безкарність і негативні публічні заяви про заходи представників сексуальних меншин із боку влади.

За словами Мазур, заборона на проведення публічних заходів ЛГБТ-спільноти і напад на її представників у Львові "обурює і дуже сильно розчаровує". На її думку, напад молодих людей у масках на учасників Фестивалю рівності у Львові 19 березня був "принаймні частково зумовлений заявами міської влади".

"З боку адміністрації міста говорили про недоцільність проведення фестивалю, були також дуже негативні коментарі від представників церкви. І як наслідок таких заяв ми побачили прояви насильства з боку певних праворадикальних груп", - пояснила Мазур.

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого мав стати ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів і політичних сил. Із закликом відмовитися від проведення ЛГБТ-акцій виступила також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила в поселенні 25 учасникам фестивалю.

18 березня Львівська міськрада за рекомендацією Національної поліції звернулася до суду з позовом про заборону будь-яких акцій на проспекті Свободи біля Оперного театру 19 березня. З заявками про проведення там акцій на підтримку традиційних сімейних цінностей раніше звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їхні опоненти з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського загону", Добровольчого руху ОУН, ГО "Білі Горвати" .

Суд задовольнив позов і заборонив проводити масові заходи біля Оперного театру. Організатори фестивалю вирішили не проводити квест, натомість обмежитися виставкою, літературним вечором і переглядом фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram