ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-голову вінницької поліції звільнили з-під варти

Минув час для обрання запобіжного заходу.

Екс-голову вінницької поліції звільнили з-під варти
Фото: i-vin.info

Підозрюваного в державній зраді екс-голову Національної поліції Вінницькій області Антона Шевцова звільнили з-під варти, передає Укрінформ.

"У зв'язку із закінченням терміну розгляду клопотання слідчого СБУ про застосування запобіжного заходу залишити його без розгляду", - постановив суддя Юрій Ковбаса.

Під час розгляду справи суддя взяв до уваги і клопотання державного адвоката Дениса Безрученка, який наполягав, що законодавчо встановлений термін для обрання запобіжного заходу - 72 години з моменту затримання підзахисного - минув.

"У такому разі його необхідно звільнити з-під варти", - констатував Безрученко.

Зазначають, що "хворий" Шевцов, якому ще кілька хвилин тому надавали медичну допомогу лікарі "швидкої", миттю покинув зал суду, сівши в чорний джип, який чекав на нього на вулиці.

Нагадаємо, раніше 20 березня екс-голова вінницької поліції Антон Шевцов відмовився від послуг своїх чотирьох київських адвокатів. Його знову забрали в лікарню із засідання суду.

Як повідомляли, 4 березня голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що керівництво проводить службове розслідування щодо Шевцова і звернулося з відповідним проханням до Служби безпеки.

Того самого дня Шевцов подав рапорт про звільнення - і Деканоїдзе задовольнила його. Невдоволення верхівки МВС Шевцовим пов'язане з відео, на якому той 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в окупованому Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Россия". Раніше у кримчанина Шевцова в соцмережах знайшли спільне фото з депутатом Держдуми РФ Миколою Валуєвим. Крім того, були знайдені свідчення того, що його дружина живе в окупованому Севастополі.

СБУ затримала Шевцова 18 березня за спробу втекти в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram