ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кривому Розі ТВК не змогла прийняти рішення за скаргою Вілкула на Семенченка

У штабі Семенченка звинувачення в поширенні недостовірної інформації відкидають

У Кривому Розі ТВК не змогла прийняти рішення за скаргою Вілкула на Семенченка
Фото: EPA/UPG

Криворізька міська виборча комісія 22 березня не змогла прийняти рішення за скаргою міського голови, кандидата в мери Юрія Вілкула на дії кандидата-опонента Семена Семенченка щодо недостовірності інформації в його агітаційній продукції.

Про це інформує Радіо Свобода.

За даними ТВК, члени міської виборчої комісії підготували два проекти постанови за підсумками розгляду скарги - про встановлення факту порушення і про відхилення скарги, однак жоден з проектів не набрав достатньої кількості голосів.

Довірена особа Юрія Вілкула Марина Акімова подала в комісію доопрацьовану скаргу, яка стосується поширення кандидатом Семенченком друкованих матеріалів зі слоганом "Самопоміч і Семенченко проти мафії Вілкула". Від імені кандидата вона зажадала визнати цю фразу недостовірною інформацією, а також вимагала встановити факти порушення в агітації з боку народного депутата.

У штабі Семена Семенченка звинувачення в поширенні недостовірної інформації відкидають. Як зазначає довірена особа кандидата Олександр Шевченко, поняття "мафія" - це оцінювальне судження, за яке, за статтею 30 Закону України "Про інформацію", ніхто не може бути притягнутий до відповідальності.

Раніше Криворізька міська виборча комісія визнала недостовірною інформацію на бігбордах діючого мера Юрія Вілкула, де сказано, що він - "єдиний кандидат від криворіжців". Відповідне рішення ухвалено у відповідь на скаргу одного з кандидатів-опонентів.

Однак потім Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував це рішення за позовом представників Юрія Вілкула. Згідно з постановою суду, постанову ТВК визнано неправомірною. Суд зазначив, що фраза на бігбордах діючого мера є оцінювальним судженням.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram