ГоловнаСуспільствоЖиття

Аксьонов звинуватив спекулянтів у високих цінах на продукти в Криму

"Голова Криму" закликав підприємців "до почуття патріотизму"

Аксьонов звинуватив спекулянтів у високих цінах на продукти в Криму

"Голова" окупованого Криму Сергій Аксьонов пояснює спекуляціями високі ціни на ліки і продукти харчування на півострові, які на 30-40% вищі, ніж у сусідніх російських регіонах: Краснодарському краї і Ростовській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За окремими напрямами вартість на продовольство у нас перевищує ціни Краснодарського краю іноді до 40%. На макаронні вироби - на 46%. У половині випадків має місце спекуляція, паразитування на певній ситуації", - сказав С. Аксьонов в інтерв'ю каналу "Росія 24".

Голова Криму закликав підприємців "до почуття патріотизму".

"Ми говоримо про те, що ви сьогодні паразитуєте на таких, як і ви, кримчанах. Так не можна! Готові приймати різницю у вартості, пов'язану з (транспортною, - ред.) логістикою, але в півтора-два рази ціни вищі, ніж в Краснодарському краї або в Ростовській області, бути не можуть", - сказав Аксьонов.

За його словами, робоча група на наступному засіданні Ради міністрів Криму повідомить "план заходів, пов'язаний з коригуванням цін" у сторону їх зменшення.

Нагадаємо, під час засідання Радміну 22 псевдопрем'єр Криму Сергій Аксьонов висловив невдоволення високим рівнем цін на продовольство на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram