ГоловнаСуспільствоЖиття

Харків'янин намагався вивезти в РФ близько 150 млн рублів у паливному баку "Волги"

Прикордонникам чоловік заявив, що гроші йому "підкинули" на заправці

Українські прикордонники на пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області виявили в паливному баку автомобіля "Волга", що прямував до Росії, близько 150 млн рублів.

Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.

Під час оформлення автомобіля прикордонник помітив, що 41-річний водій нервує, нечітко відповідає на питання і т.д. Тому було вирішено провести огляд машини.

Під час перевірки прикордонно-митна оглядова група звернула увагу на нехарактерний звук під час простукування паливного бака. Як виявилося, в ньому були заховані гроші, упаковані в целофанові пакети.

Фото: dpsu.gov.ua

Чоловік спочатку заявив, що там могло бути близько 500 млн російських рублів, згодом - що близько 50 млн. Діставши гроші, прикордонники переконалися, що в баку заховано близько 148 млн рублів.

Фото: dpsu.gov.ua

Одразу після виявлення коштів, чоловік намагався запевнити прикордонників, що не знає про походження грошей і як вони потрапили в бензобак його автомобіля. Він розповів, що їхав до родичів у Росію і, як зазвичай, заправлявся на одній з автозаправних станцій на трасі. Чоловік заявив, що гроші йому могли підкинути "саме на автозаправній станції".

Нагадаємо, раніше луганчанин намагався вивезти в Росію ікону XIX століття і колекцію монет з дорогоцінних металів. Прикордонники перехопили контрабанду в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram