ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль перейменував ще п'ять вулиць на честь загиблих бійців АТО

Голова Закарпатської ОДА пообіцяв підписати кілька схожих розпоряджень найближчим часом

Москаль перейменував ще п'ять вулиць на честь загиблих бійців АТО
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль підписав чергове розпорядження про перейменування вулиць на виконання закону про декомунізацію.

Про це повідомляють на офіційному сайті голови ОДА.

Згідно з розпорядженням, у місті Іршава вулицю Піонерську перейменовано на вулицю Юрія Короля (сапер-розвідник батальйону "Айдар". Загинув у вересні 2014 року в Луганській області, похований у с. Заріччя Іршавського району). Вулицю Чапаєва перейменовано на вулицю Юрія Соколачка (боєць 79-ї окремої аеромобільної бригади. Загинув у червні 2014 року в бою за Донецький аеропорт, похований в с.Лоза Іршавського району).

У місті Перечин вулицю Колгоспну перейменували на вулицю Михайла Кулі (механік-водій 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у бою під Щастям у Луганській області, похований у с. Сімер Перечинського району).

У смт Великий Березний вулицю Набережну перейменували на вулицю Руслана Сабова (уродженець цього смт, старшина 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015-го під Дебальцевим).

Провулок Ватутіна в місті Хуст перейменували у провулок Михайла Печунка (розвідник 30-ї окремої механізованої бригади. Загинув у бою в лютому 2015 року в Луганській області, похований в Хусті).

"Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів будуть підписані найближчим часом", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Москаль пообіцяв, що якщо до 22 лютого "прокомуністичні" вулиці на Закарпатті не перейменують на місцях, він особисто "перейменує їх так, що людям соромно буде там жити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram