ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителів Дніпропетровська не випускають за кордон через борги за комунальні послуги

Мінімальна сума боргу тих, хто увійшов у список, становить 8 тис. гривень

Жителів Дніпропетровська не випускають за кордон через борги за комунальні послуги
Фото: urist.in.ua

385 жителів Дніпропетровська не можуть виїхати за кордон через борги за житлово-комунальні послуги.

Про це повідомив заступник міського голови Дніпропетровська Михайло Лисенко, повідомляє Радіо Свобода.

"Департаментом комунального господарства та капітального будівництва міськради розроблено спеціальну програму стягнення заборгованостей за житлово-комунальні послуги. Виконано доволі велику роботу, і вже є перші результати: 385 жителів нашого міста не можуть виїхати за межі України через великі борги. Є відповідні рішення. Тепер люди, залишаючи межі країни і проходячи прикордонний контроль, нехай думають, дозволять їм це зробити чи ні", - заявив Лисенко.

За його словами, в список людей, які заборгували великі суми за комунальні послуги, не потрапили пенсіонери, студенти, сім'ї з дітьми, малозабезпечені громадяни, ті, "які дійсно з тих чи інших реальних причин не можуть платити".

"Парадоксально, але злісними неплатниками є люди, які можуть платити, але цього не роблять, маючи, наприклад, борг перед "Дніпроводоканалі" 25-30 тис. гривень", - заявив чиновник.

При цьому він наголосив, що йдеться саме про злісних неплатників, які не платять роками, а не про боржників із боргом 800 гривень.

"Мінімальна сума боргу тих, хто потрапив до числа 385, становить 8 тис. гривень", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що тарифи переглядатимуть у бік зниження. Рівень зниження тарифів, механізм їх зниження і тимчасові рамки будуть визначені практичною діяльністю Кабінету Міністрів.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив перерахувати українцям платіжки за газ і повернути гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram