ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеського суддю-стрілка заарештували до 28 травня

Буран наполягає, що переплутав співробітників НАБУ з грабіжниками

Одеського суддю-стрілка заарештували до 28 травня
Фото: Антон Геращенко / Facebook

Солом'янський районний суд міста Києва в п'ятницю, 1 квітня, обрав запобіжний захід одеському судді Олексію Бурану, якого підозрюють в отриманні хабара в сумі 500 тис. грн і який під час затримання стріляв у детективів НАБУ.

За рішенням суду Буран залишиться під вартою 60 діб, повідомляє Укрінформ.

"Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бурану Олексію терміном на 2 місяці до 28 травня включно без права внесення застави", - постановив слідчий суддя Сергій Коробенко, повідомляє РБК-Україна.

Підозрюваний Олексій Буран повідомив, що опору при затриманні не чинив, а його дії пов'язані з тим, що він переплутав співробітників НАБУ з озброєним нападом на його будинок.

Нагадаємо, 31 березня співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) в будівлі Верховної Ради затримали суддю Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана.

29 березня детективи НАБУ спробували провести обшук у будинку Бурана у справі про отримання 500 тис. гривень хабара. Суддя почав стріляти, після чого втік через вікно. НАБУ відзначає, що не могло затримати Бурана через його імунітет судді. Буран незабаром опинився в лікарні, він завдав собі ушкодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram