ГоловнаСуспільствоЖиття

На посаду гендиректора "Укрзалізниці" претендують 8 іноземців, - Абромавичус

Всього в конкурсі бере участь 31 кандидат

На посаду гендиректора "Укрзалізниці" претендують 8 іноземців, - Абромавичус
Фото: rbc.ua

На посаду генерального директора ПАТ "Укрзалізниця" претендує 31 кандидат, з них 8 іноземців.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус у Twitter.

"Сьогодні ... на співбесідах кандидатів на пост гендир УЗ. Є сильні, є і слабкі. Всього 31 кандидат - 8 іноз, 23 наших", - написав Абромавичус.

Міністр також повідомив, що протягом 2 тижнів закінчаться конкурси в компаніях  "Укрспирт", "Укрзалізниця", "Укренерго", "Центренерго", "Укрпошта", "Електроважмаш".

Нагадаємо, 30 березня Кабінет міністрів змінив начальника компанії "Укрзалізниця". З правління залізничної компанії звільнений Олександр Завгородній, виконувач обов'язків голови з липня 2015 року. Замість нього в.о. голови правління буде Євген Кравцов, директор з реформування, майнової і правової політики "Укрзалізниці"

26 лютого Мінекономіки почало відбір на посаду голови "Укрзалізниці". До його завершення керувати компанією буде призначений Кабміном в.о. голови правління.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує п'ять регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці"  перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%.

"Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працює понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram