ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківській області вирішили створити Бандерівську громаду

В Івано-Франківській області Середньоугринівська сільрада після обговорення варіантів реформування територіального устрою Калуського району запропонувала створити об'єднану територіальну громаду із центром у рідному селі Степана Бандери - Старому Угринові, і назвати її на його честь.

Про це йдеться в повідомленні громади у Facebook.

БАНДЕРІВСЬКА ОТГ як патріотична та прагматична ініціатива! Земляки Степана Бандери після обговорення різних варіантів ...

Опубліковано Бандерівська Громада 5 квітня 2016 р.

"Середньоугринівська сільрада на своєму засіданні 25 березня 2016 року підтримала подання, підписане більшістю депутатів, керівників установ і організацій, авторитетних діячів громади, спрямоване сільським головою відповідно до законодавства на розгляд сесії. Передбачено створити доволі потужну громаду із центром у рідному селі Степана Бандери і запропоновано назвати її бандерівською", - йдеться в повідомленні.

Ініціатори пропонують включити до складу нинішні сільради Калуського району, а також сусідні села Рожнятівського району.

На відміну від інших частин району, які промислово орієнтовані, ця громада матиме туристичні перспективи.

Зараз Середньоугринівська сільрада офіційно передала пропозицію сусідам і чекає на їхні відповіді.

Бандера був одним з лідерів Організації українських націоналістів (ОУН) в 1930-1940 роки. Під контролем ОУН діяла Українська повстанська армія, яка в роки Другої світової війни воювала проти радянських і німецьких військ. Бандера, заарештований німецькою владою 1941 року, після закінчення війни опинився в Західній Німеччині, де 1959 року був убитий агентом КДБ.

Нагадаємо, 28 березня жителі села Устеріки Верховинського району Івано-Франківської області проігнорували вибори 27 березня в Білоберізьку об'єднану територіальну громаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram