ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ перенаправила заяву про громадянство РФ Труханова до Міграційної служби

У заяві Боровика нібито відсутні питання, що належать до компетенції СБУ

СБУ перенаправила заяву про громадянство РФ Труханова до Міграційної служби

Служба безпеки України перенаправила в Державну міграційну службу України заяву в.о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Боровика від 6 квітня про причетність Геннадія Труханова до протиправної діяльності, а також наявності в нього та низки депутатів Одеської міськради подвійного громадянства.

Про це йдеться в повідомленні управління СБУ в Одеській області в Facebook.

"Управлінням Служби безпеки України в Одеській області в межах компетенції опрацьовано заяву виконувача обов'язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Боровика щодо перевірки інформації про причетність мера Одеси Геннадія Труханова до протиправної діяльності, а також наявність у нього та низки депутатів Одеської міської ради подвійного громадянства" , - йдеться в повідомленні.

Як наголошено, в заяві Боровика відсутні питання, що належать до компетенції СБУ, тому, відповідно до закону "Про звернення громадян", її направили в обласні управління Державної міграційної служби, Національної поліції і Державної фіскальної служби України.

"Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, є Державна міграційна служба України. Саме вона відповідно до ст. 24 Закону України "Про громадянство" здійснює регулятивні відносини між державою і громадянином щодо набуття українського громадянства, визначає підстави для його припинення. Частину заяви, що містить звинувачення в зв'язках з організованою злочинністю і наявності офшорних рахунків, передано поліції і фіскалам", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, про те, що мер Одеси Геннадій Труханов має паспорт громадянина Росії, стало відомо з журналістського розслідування, яке базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама).

Про російське громадянство 29 одеських депутатів, включаючи мера міста, заявив в. о. заступника голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик. Цю інформацію він отримав конфіденційно від офіцера СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram